lauantai 15. huhtikuuta 2017

Hyvää pääsiäisen jatkoa

Pääsiäisterkut Pohjanmaalta.
Meillä vietetään tämä pääsiäinen perinteisesti ja se tuntuu tällä kertaa tosi mukavalta.

Pääsiäisleivonnaisilla on täytetty jääkaappi ja niitä nostetaan pöytään tämän tästä.. Ja kahvihetkiä tuleekin nyt kiitettävästi, kun saimme yövieraita ja lapset puolisoineen ovat viihtyneet meillä.

mangojuustokakku

Aamupäivällä leivoin sämpylöitä pitkästä aikaa..ja ne maistuivatkin keiton kanssa.


Lankalauantain aamiainen oli nopeasti valmis ja väritys keväinen..
Ulkona ei nimittäin niin keväiseltä näyttänyt. Yön aikan oli satanut lunta ja maa oli valkoinen.
Tähän aikaan vuodesta lumi ei jaksa enää innostaa mutta hyvillä mielin ollaan kuitenkin :) Eipä noille ilmoille mitään mahda.


Pitkäperjanatina maalailtiin munia..se kuuluu meidän pääsiäisperinteisiin . Ja vie ajatukset lapsuuteen..

Eilen otin pienen huilihetken lehden ja Budapest-leivoksen kera..Voimaanuttavaa! Budapest-tortun ostin leipomosta ja se herkuteltiin nopeasti.

Tänään, lankalauantaina on ovikello soinut aamusta iltaan. Trullit ovat olleet liikkeellä ja virponeet tuoreeks terveeks. Onneksi varasin paljon pääsiäiskarkkeja..Mäkelän oma noitakin oli liikkeellä ja saalis oli melkoinen,hih.

Jostain syystä en ostanut ainuttakaan narsissia taikka tulppania pääsiäiseksi. Halusin pöydälle värikkään luonnollisen kimpun ja ihana siitä tulikin. Tytär antoi vielä kauniin kimpun, jossa oli keltaisia ruusuja ja valkoisia liljoja..Nämä kukkaset riittävät meidän pääsiäiskukiksi.

Tähän iltaan kuuluu tietenkin kokkoilu, kun Pohjanmaalla ollaan. 

Oikein mukavaa lankalauantain iltaa kaikille ja leppoisia pyhiä 
Anne

4 kommenttia:

 1. Ihanaa pääsiäistä sinne <3

  VastaaPoista
 2. Hei Omaamansikka-blogin Johanna. Kirjoitit kommentin "Ihania tunnelmia! Tuo mangokakku kyllä herutti veden kielelle. Tuli taas mieleen, että pitäsi ryhdistäytyä kokkailulinjalla." jonka vahingossa harmikseni poistin.. Mutta kiitos viestistä, juustokakut ovat kyllä melko helppoja tehdä..kannattaa kokkailla. Mukavaa viikkoa sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Hei Lady of The Mess..harmikseni vahingossa poistin kommenttisi,joten laitan sen nyt tähän "Herkutellessa se on mennyt pääsiäinen täälläkin! Meilläpäin virpoja kiertävät palmusunnuntaina ja tuo trolliperinne on ihan vieras - eikä täällä juuri pääsiäiskokkojakaan poltella. Jännä, miten erilaisia perinteitä ympäri Suomea onkaan!
  Hyvää pääsiäisen jatkoa sinne! " Kiitos,pääsiäisen vietto alkaa olemaan loppupuolella ja kiva jo palata arkeen. Pyhät olivat mukavia ja saatiin olla läheisten kanssa <3 Täällä pohjanmaalla on on kiva, kun on paljon pääsiäisperinteitä.Lapsilla riittää tekemistä. Mukavaa viikon jatkoa <3

  VastaaPoista